Zmywarka z wyparzarką
Kiedy siedzisz w kawiarni albo restauracji nie zastanawiasz się, ile drogiego sprzętu znajduje się w kuchni i na zapleczu. Dzięki niemu lokal świetnie funkcjonuje, a zatrudnione osoby mogą szybko i łatwo wykonywać własne obowiązki. Jednym ze sprzętów elektrycznych, który bez wątpienia przydaje się w gastronomi, są redfox zmywarki do szkła.
Myją szklanki i kieliszki z dużą uwagą, ale bez śladów zarysowań, co zdarza się, gdy używane są do tego redfox zmywarki gastronomiczne. Dodatkowo w takiej zmywarce jest funkcja wyparzania, zatem wszystkie naczynia są porządnie zdezynfekowane. W kawiarniach na prawdę bardzo często goście mogą oglądać restoquality szafy chłodnicze przeszklone, w których znajdują się proponowane do sprzedaży desery i ciasta. O ile towar jest bardzo dobrze wyeksponowany, klienci chętniej go kupią a na pewno szybciej dowiedzą się o jego istnieniu. W restauracji trzeba dbać o to, ażeby klienci wiedzieli, jakie dania są dostępne i jak wyglądają. Wielu restauratorów od czasu do czasu zmienia kartę. Wtedy klienci mogą przyjść i spróbować niedużych porcji dań za darmo. Dzięki temu dowiadują się, jak dana potrawa smakuje i czy warto przyjść ją zamówić. Aby przyciągać wielu nowych klientów należy cały czas utrzymywać wysoki poziom gotowania. Nierzadko restauracje płacą grube środki finansowe szefom kuchni. Jeśli szef kuchni zdecyduje się odejść, znalezienie zastępstwa na wysokim poziomie może być bardzo trudne. Szef kuchni nadzoruje przygotowanie wszystkich dań. Dosłownie o ile nie przygotowuje dania osobiście, zleca to osobie, co do której jest bezsporny, że poradzi sobie z tym zadaniem. Szef kuchni decyduje o tym, czy danie zostanie podane klientowi. W dobrych restauracjach w pewnych sytuacjach dania nie trafiają na stół, bo szef kuchni je odrzucił. W tańszych lokalach raczej się to nie zdarza. Nie znaczy to, że tam wszyscy gotują nie gorzej. Po prostu knajpa nie może sobie pozwolić na to, by klient długo oczekiwał na danie. Zasady bieżące w dobrych restauracjach mają odzwierciedlenie w cenach. Różnica w cenie za to samo danie może być nawet trzykrotna.
Źródło: restoquality szafy chłodnicze.